Elektriciteit keuren

Voorkom brandgevaar of kortsluiting

Veiligheid voorop: laat je elektrische installatie keuren

Een elektrische installatie is een essentieel onderdeel van elke woning of bedrijfsgebouw. Als die niet goed onderhouden wordt, kan die echter een potentiële bron van gevaar vormen.

Daarom is een regelmatige elektrische keuring door een erkend keuringsorganisme van cruciaal belang. Tijdens zo’n elektrische keuring worden alle elektrische componenten in je pand gecontroleerd, waaronder:

Waarom is een elektrische keuring belangrijk?

Hieronder vind je enkele redenen waarom een elektrische keuring belangrijk is:

Een keuring zorgt dat je elektrische installatie aan de geldende veiligheidsnormen voldoet. Zo vermindert het risico op een brand, een kortsluiting of elektrocutie aanzienlijk.

Een verouderde installatie kan tot energieverlies leiden. Door een keuring te laten uitvoeren, worden inefficiënties opgespoord en verlaagt je energiefactuur. 

Wanneer je je woning verkoopt of verhuurt, is een recente elektrische keuring vaak verplicht.

Je elektrische installatie laten keuren?

Vraag vandaag nog je vrijblijvende offerte aan!

Verhoog je veiligheidsgevoel

Wanneer is een elektriciteitskeuring nodig?

Wanneer moet je je elektrische installatie nu precies laten keuren? Dat is een goede vraag, want een correct functionerende installatie is onontbeerlijk. Hoewel er geen wettelijke verplichting bestaat om je installatie jaarlijks te laten keuren, is een keuring om de zoveel jaar wel sterk aangeraden – zeker wanneer je woning of bedrijfsgebouw wat ouder is.

Een elektriciteitskeuring draagt niet alleen bij aan je veiligheid, maar helpt je ook om energie te besparen. Een verouderde elektrische installatie kan namelijk tot energieverlies leiden. Daarnaast verhoogt een keuring de waarde van je pand, bijvoorbeeld bij verkoop of verhuur.

Door je elektrische installatie geregeld te laten keuren, creëer je een veilige en comfortabele woon- of werkomgeving. Interesse in een elektrische keuring? Maak dan gauw een afspraak. We zijn actief in de ruime regio rond Oostende.

Situaties waarbij een elektrische keuring vereist is:

Een elektrische keuring is vaak een vereiste als je een woning verkoopt. Daarmee toon je aan dat de elektrische installatie veilig is en aan de huidige normen voldoet. Wanneer je een woning aankoopt, is zo’n keuring eveneens een verstandige keuze. Zo kom je niet voor verrassingen te staan en kan je eventuele gebreken tijdig laten herstellen.

Na afloop van grote verbouwingen, onder andere in je badkamer of keuken, is het aan te raden om een elektrische keuring aan te vragen. Dan weet je zeker dat alle aanpassingen correct zijn uitgevoerd en dat je installatie veilig is. 

Als je woning of bedrijfsgebouw al wat ouder is, is de kans groter dat je elektrische installatie niet meer aan de geldende veiligheidsnormen voldoet. Een regelmatige elektriciteitskeuring, meestal om de 25 jaar, is dan een goed idee.

Een blikseminslag kan je elektrische installatie ernstig beschadigen. Zelfs als er op het eerste gezicht geen schade merkbaar is, plan je best een elektrische keuring in.

Heeft je elektrische installatie geregeld last van problemen, waaronder van kortsluitingen, schommelende spanning of een trippende aardlekschakelaar? Dan is het tijd voor een keuring.

Twijfel je over de veiligheid van je elektrische installatie? Laat die dan absoluut keuren. Het is beter om je elektriciteit een keer te veel dan een keer te weinig te laten keuren.

Door je elektrische installatie geregeld te laten keuren, creëer je een veilige en comfortabele woon- of werkomgeving. Interesse in een elektrische keuring? Maak dan gauw een afspraak. We zijn actief in de ruime regio rond Oostende.